Selecteer een pagina

mindfulness

Mindfulness gaat over bewust milde aandacht schenken aan wat er in het hier en nu is.
En dat is wat we zien, horen, voelen, ruiken, proeven. Als je daar bewust van bent dan is er geen ruimte voor angsten en pieker gedachten.

Met mindfulness ontwikkel je je opmerkzaamheid  zodat je minder piekert,  minder gestrest  bent, meer aandacht hebt voor de mensen om je heen en  voor de kleine dingen die het leven mooi maken.

Je kunt weer genieten!

Wat brengt dit je in jouw leven?

Rust in je hoofd

Minder angst, minder piekergedachten

Beter je grenzen aangeven

Anders omgaan met stress

Meer kunnen genieten

Wil jij dit ook?

Ik heb in de oefeningen ontdekt dat ik snel afgeleid ben en herken dat ook wel in het dagelijks leven: ik let op alles en iedereen. Doordat ik nu iedere dag of met regelmaat mediteer, krijg ik meer rust in mijn hoofd, voel me minder vermoeid en heb meer energie. Daardoor sta ik weer open voor de mooie momenten, de natuur, de gezelligheid van de klanten, de kleine dingen van elke dag. Ik merk ook dat ik mijn scheiding beter kan accepteren.

Toen mijn psycholoog een mindfulness training adviseerde, dacht ik aan zweverigheid , kaarsjes en wierook. Ik twijfelde maar liet me overhalen. De training zat goed en logisch in elkaar en ik heb veel kennis en inzicht in mezelf opgedaan. Door aandachtig te voelen, bijvoorbeeld met de bodyscan , ben ik meer bewust van mijn lichaam en luister nu naar signalen. Zo stop ik nu eerder met computerwerk.
Vooral de rust die ik mezelf gun door te mediteren, is fijn.

‘Je kunt de golven niet stoppen, je kunt wel leren surfen!’


Contactgegevens

Mareike Brian
M: (06) 20 17 06 43

E: info@helderwijs.nl

Praktijkadressen

Oud Zevenaarseweg 74
6905 AN Zevenaar

Oranjesingel 24
6511 NV Nijmegen

Aangesloten bij

VMBN: 2011133
PRI: 24319
AGB: 90039771
AGB praktijk: 90018226