Over Mareike Brian

Over Mareike Brian

Wie ben ik? Als partner, moeder, als dochter, zus, therapeut, mindfulness trainer?

Nu, als 60-er, ben ik iemand met ervaring, wijsheid en een groot introspectief vermogen. Vanuit dit perspectief is mij duidelijk hoe ik ben geworden tot wie ik nu ben.

Mijn eerste 20 levensjaren leefde ik in het tijdperk van duidelijkheid en burgerlijkheid: vader werkt, moeder thuis. Kortom, de tijd van niet lullen maar poetsen. En de opkomst van de welvaart van nu.

De vrije keuze
In de 20 jaar die daarop volgden kon ik zelf keuzes maken en mijn leven vorm geven, dat gaf ruimte en lucht. In eerste instantie lagen mijn keuzes zo ver mogelijk van huis. Zo was ik au pair in Parijs, student in Groningen, vond ik een partner in Turkije en kreeg ik kinderen in Zimbabwe.
Wat zocht ik in al die verre bestemmingen? 

Op enig moment gingen we terug naar Nederland om te settelen in Zevenaar. Daar was het aanpakken met een gezin en in de huisartsenpraktijk van mijn man. Ik deed wat gedaan moest worden en het zag er allemaal heel voorspoedig uit … maar hoe voelde dat van binnen… ? 

Nieuwe zoektocht
Na enige jaren kwam de klad erin, voelde ik een gemis, dat leidde tot een crisis. En daarmee begon een nieuwe zoektocht, de zoektocht naar binnen. 

Ik kwam tot de ontdekking dat mijn analytische instelling, die geleid had tot de studie wiskunde en informatica, in zijn voegen begon te kraken. Ik kwam er niet meer mee weg.

Dichter bij mijn gevoel
Om weer in balans te komen volgde ik wat therapie en kwam ik terecht bij het ITIP (school voor leven en werk). Ik verdiepte me in spiritualiteit en ging wat dichter bij mijn gevoel leven. 

Sindsdien ben ik bezig geweest met intuïtieve ontwikkeling, boeddhisme en mindfulness, geweldloze communicatie en tantra.

Na mijn eigen verdieping en ontwikkeling kon ik dit gaan doorgeven aan anderen. Met mijn voorliefde voor het boeddhisme werd ik mindfulness en compassie trainer. Vanaf 2010 geef ik mindfulness trainingen in Zevenaar . Vanaf 2012 werk ik als Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH GGZ) in de huisartsenpraktijk. In die tijd heb ik me verdiept in de Acceptance and Committent Therapie (ACT).

Wiskunde met gevoel
In 2017 kwam ik in contact met Past Reality Integration (PRI). De raakvlakken met mindfulness, tantra en geweldloze communicatie spraken mij aan. En PRI spreekt ook mijn analytisch vermogen aan. PRI wordt ook wel wiskunde met gevoel genoemd: Love Math.

En hiermee is de cirkel rond

PRI kijkt met een analytische blik naar wat je in het hier en nu waarneemt. In die waarneming ligt de blauwdruk besloten die je als kind in je eerste levensjaren hebt meegekregen. De uitdaging is om die blauwdruk te achterhalen en van zijn negatieve invloed te ontdoen.
Dat geeft vrijheid!

Nieuwsgierig ? Maak dan nu een afspraak voor een kennismaking.