Selecteer een pagina

Over mij

De rode draad in  mijn professionele leven is onderwijs in de meest brede zin van het woord.

Zo werkte ik als leerkracht in het basisonderwijs, als docent in het vervolg onderwijs,  als ontwikkelingswerker in Afrika, als ICT-trainer en  als mindfulness trainer. Op al deze manieren kon ik iets bijdragen aan het leven van een ander.

Als praktijkondersteuner van de huisarts,  behandelde ik mensen met psychische klachten zoals depressie, angst, burn-out en psycho-sociale problemen.

Sinds 2019 help ik mensen van deze klachten af met PRI-therapie in mijn eigen praktijk Helderwijs.

Naast mijn professionele kennis en  ervaring is ook mijn persoonlijk en spirituele ontwikkeling en levenservaring een bron waaruit ik put.

Met PRI en mindfulness help en begeleid ik jou bij de dingen waar je last van hebt of graag vanaf wilt.  Zodat je weer blij en vrijmoedig in het leven staat.

Met hart en ziel luister ik naar jouw verhaal en zet ik me in om ook jou de PRI tools of mindfulness te leren. 

Alles wat in jou is, is ook in mij

Ik leefde onbewust in de overtuiging dat het leven de dreiging van gevaar en eenzaamheid bevat . Dit maakte dat er altijd een basis laag angst in mij zat, die eigenlijk heel gewoon voelde. Daarom kon ik het avontuur opzoeken: ik ging als au Pair naar Parijs, reisde liftend naar Zuid Afrika en kreeg onze kinderen in Zimbabwe. Ondertussen was ik altijd bang voor ongelukken en angstig als ik het woord kreeg in een voorstelrondje. Ook was ik bang om verkeerde keuzes te maken: altijd wikken en wegen en de knoop zo laat mogelijk doorhakken om zo een “foute keuze” te voorkomen. Misschien herken je dit ook wel?

Bijgeloof
Om met de angst om te gaan, ging ik mijn angst bezweren met bijgeloof. Niet onder de ladder lopen, de 7 brengt geluk, de 13 ongeluk enzovoort. Wanneer de angst te groot werd, vluchtte ik uit de situatie en trok me terug. Of ik piekerde me suf om op die manier de controle te houden. Ook nam ik vaak voorzorgsmaatregelen om vermeende gevaarlijke situaties te voorkomenomen en eventuele schade te beperken.

Eenzaamheid
Onder al die angst en controle zat vooral de angst het fout te doen en de toorn van ‘de hele wereld’ op mij af te krijgen.  Wat een spanning leverde dat op en ook een eenzaamheid. Want een angstig mens trekt zich terug, wil de controle houden en kan zich daarom niet verbinden

En nu?
In mijn zoektocht heb ik van alles gedaan wat allemaal een beetje hielp. Met mindfulness heb ik mijn lichaam kunnen kalmeren en is er rust gekomen.
Met PRI heb ik ontdekt hoe de onbewuste overtuiging dat het leven de dreiging van gevaar en eenzaamheid bevat, al heel vroeg in mijn leven ontstaan is .En ik heb op een diep niveau ervaren dat die overtuiging niet klopt! De waarheid is dat ik leef in veiligheid en dat veel mensen verbonden zijn met mij en ik met hen.

Wat een wereld van verschil !

Ik help jou graag om ook een wereld van verschil te ervaren en bij jouw eigen waarheid in jouw leven te komen.
Zullen we kennismaken? Ik nodig je graag uit voor een gratis eerste gesprek.

‘Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid..

Einstein

Contactgegevens

Mareike Brian
M: (06) 20 17 06 43

E: info@helderwijs.nl

Praktijkadressen

Oud Zevenaarseweg 74
6905 AN Zevenaar

Oranjesingel 24
6511 NV Nijmegen

Aangesloten bij

VMBN: 2011133
PRI: 24319
AGB: 90039771
AGB praktijk: 90018226